AIA Medical Card – Medical Card Terbaik

Anda nak cari medical card terbaik? Jawapannya adalah AIA Medical Card!

aia medical card

 

Pengenalan

Kad perubatan adalah sebuah kad atau dokumen yang dikeluarkan oleh syarikat takaful bagi melindungi pesertanya dari risiko bebanan kewangan apabila dimasukkan ke hospital. Sama ada anda dimasukkan ke hospital akibat kemalangan atau penyakit kritikal, kos rawatan ditanggung oleh syarikat takaful anda bergantung kepada annual limit kad perubatan anda.

Kad perubatan yang terbaik mampu melindungi anda dengan kadar premium yang berpatutan. Di Malaysia, Kad perubatan yang terbaik adalah AIA Medical Card dari syarikat AIA Public Takaful.

Pelan kad perubatan ini datang dengan dua pilihan iaitu pelan keluarga dan pelan individu. Pelan kad perubatan ini boleh dijadikan rider kepada pelan takaful keluarga AIA iaitu A-Life Kasih Famili bagi perlindungan kewangan apabila berlaku sakit kritikal, lumpuh kekal atau hilang keupayaan bekerja dan kematian. Berikut adalah butiran lengkap mengenai kad perubatan ini;

 

Pelan A-Plus Health-i (Pelan Individu)

  • Pakej kad perubatan terbaik untuk individu
  • 3 pilihan had bilik hospital harian (RM 200, RM 300 & RM 500)
  • Sesuai untuk individu yang inginkan rawatan di hospital swasta, single room dengan had tahunan yang tinggi.

 

Pelan A-Life Medik Famili (Pelan Keluarga)

  • Pakej kad perubatan untuk keluarga (Individu / Suami+Isteri / Bapa+Anak-Anak / Ibu+Anak-Anak / Sekeluarga)
  • Maksima anak untuk pelan ini adalah 4 orang
  • Setiap individu akan menerima kad perubatan masing-masing.
  • Had bilik hospital harian adalah sebanyak RM150.

 

Kenapa AIA Medical Card Adalah Yang Terbaik?

 

AIA Medical Card Memberikan Perlindungan Seumur Hidup

Kad perubatan ini melindungi anda seawal umur 14 hari sehingga 100 tahun.

 

Tiada Had Seumur Hidup

Pelan A-Plus Health-I dan A-Life Medik Famili mempunyai had tahunan namun tidak mempunyai had seumur hidup. Ini bermakna anda masih boleh menggunakan kad perubatan ini setiap tahun selagi tidak melebihi had tahunan.

 

Pelan & Harga Premium AIA Medical Card Yang Fleksibel

AIA Medical Card mempunyai pelbagai pelan yang menepati kemampuan anda. Bermula dari dengan Pelan had bilik hospital harian RM 150, RM 200, RM 300 sehingga Pelan had bilik hospital harian RM 500. Bayaran premiumnya pula amat berpatutan dan mampu milik oleh rakyat Malaysia.

 

Tiada Ko-Insurans Dengan AIA Medical Card

Ko-Insurans adalah perkongsian bayaran kos rawatan antara peserta takaful & syarikat takaful. Dengan kad perubatan ini, tiada caj ko-insurans dikenakan pada anda. Bil perbelanjaan hospital anda ditanggung sepenuhnya oleh syarikat AIA Public Takaful.

 

Proses Kemasukan Ke Hospital Semudah ABC dengan AIA Medical Card

Anda hanya perlu swipe kad perubatan anda di mesin pengimbas di kaunter pendaftaran hospital. Proses yang cepat tanpa perlu mengisi sebarang borang sekaligus memudahkan ahli keluarga anda yang menguruskan diri anda ketika anda dimasukkan ke hospital.

 

Aplikasi My AIA

AIA ada menyediakan aplikasi My AIA khas untuk peserta mereka. Dengan aplikasi ini, anda boleh semak pelan kad perubatan anda, ketahui panel hospital berdekatan dan juga semak Guarantee Letter (GL). Aplikasi ini boleh dimuat turun di Google Play (Android) dan App Store (Apple).

 

Servis AIA 24 Jam Sehari, 365 Hari Setahun

Khidmat pelanggan AIA sentiasa bersedia untuk anda setiap masa. Tiada lagi isu guarantee letter lambat keluar apabila anda dimasukkan ke hospital.

 

Anda ada sebarang pertanyaan mengenai AIA Medical Card atau takaful Keluarga? Ingin mendapatkan quotation? Anda boleh hubungi saya di 011 1234 2044 atau klik gambar di bawah ini untuk terus Whatsapp saya.

 

Mengenai Penulis

Aidilfitri adalah ejen hartanah berdaftar di CBD Properties Sdn Bhd. Beliau aktif dalam urusan jual / beli / sewa hartanah di Kuala Lumpur. Sekiranya tuan / puan ingin membeli /menyewa atau menjual hartanah, tuan / puan boleh menghubungi beliau melalui telefon atau Whatsapp di 011 1234 2044.

Cari Artikel / Search Article

Nak Semak Kelayakan Loan Rumah Anda? Klik Gambar Ni Sekarang!

Nak Semak Market Value Rumah Anda? Klik Gambar Ni Sekarang!